torsdag 26 november 2009

Besiktningen klar och nycklarna i handen!

Nu var det dags för besiktningen! Om besiktningen gick bra så skulle vi få nycklarna till huset! Vi körde till huset med fjärilar i magen... Besiktningen gick bra, lite "skönhetsfel" upptäcktes, en fläck i taket, klister från tejp på en golvlist och en liten repa i golvet. Inga allvarliga fel alltså! Besiktningsmannen sa att det var ett mycket fint hus och att det märktes att det hade varit bra hantverkare på huset. (och det har det varit, både kakelsättaren, snickarna, och målaren har varit jättebra!). LB-hus skall nästa vecka åtgärda felen. Så efter att besiktningen var klar fick vi nycklarna *lyckliga*. ÄNTLIGEN får vi börja flytta in i det nyahuset nr 37.


....Tusen olika frågor kring golvvärmen!


...dörren kollas..


Hmmm..fungerar avloppet? finns varmvatten och kallvatten?
..jodå allt var som det skulle :-)




"Centralen" till golvvärmen granskades..




Jaha..hur var det här då? Jodå! allt i sin ordning.



Wiwiiwiwiiii Marcus har äntligen fått nyckeln till huset!!





..och på kvällen körde vi ner och började skruva ihop köksbord och stolar. Jag och mamma började städa toaletter, kök och torka av väggarna från byggdamm. Och snart får vi elda i kaminen, sotaren skall förhoppningsvis komma nästa vecka och godkänna kaminen.




Tadaaa! Spegeln är på plats! Den hade tydligen kommit till huset utan vår vetskap. Det var lite pirrigt att öppna kartongen, skulle den vara hel eller trasig igen? Vi kunde andas ut, den var HEL! Jag, Marcus och pappa lyckades få upp den. NAJS! En lite rolig "finess" är att man tänder lamporna i spegeln med en rörelsesensor som sitter gömd bakom spegeln.


Vi fick först vit/gula uttag i köket. Det var fruktansvärt FULT tyckte vi, (fult till det svarta kaklet). Men El killen lyckades få tag på svarta uttag. Det blev supersnyggt! nu ser man nästan inte uttagen. Perfekt!


..Ser ni uttagen?!? De sitter precis brevid spottarna....








...och här är bordet och stolarna som blev uppmonterat ikväll. Imorgon bir det skänken som skall monteras upp. Samt lite städning i köksskåpen, "bränna" ur ugnen, Sätta upp lite adventljusstakar i fönstren och börja packa upp de första flyttlådorna. *underbart*














7 kommentarer:

  1. Stort GRATTIS till ert nya fina hus!! Njut nu!! Det går så himla fort efter att man flyttat in i sitt nya hus som man längtat efter så länge!!
    Trevlig helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Så fint det blev, jag förstår att ni är glada! Hoppas ni får en riktigt härlig jul i ert nya fina hus! Hade ni inte kontrollbesiktning innan slutbesiktningen? Behövde ni betala in resterande pengar nu vid besiktningen?

    SvaraRadera
  3. Kontrollbesiktningen gjordes förra veckan. Slutfakturan brukar skickas i samband med att besiktningstid skickas ut. Men vi fick veta det muntligt så den kom dagen efter.
    //Marcus

    SvaraRadera
  4. Å vad roligt, skönt att det bara var små skönhetsfel.
    //Sara, Blåklintsvägen 4 (http://alohomora.blogg.se)

    SvaraRadera
  5. Helt underbart ju!!!! Längtar tills man kan se detta live :-)
    KRAM till er båda!

    SvaraRadera
  6. Hej

    Vi håller på att bygga en 121:a med start vecka 3.Tar mig friheten att fråga hur ni gjorde för att få lådor istället för skåp i köket? Fixa ni det med ballingslöv eller ordnade nin det via LB-hus?
    Tar tacksamt emot andra tips och ideér.

    Ni har det kanonfint!

    God Jul
    Patrik

    SvaraRadera
  7. hej hej!

    Grattis till ett bra husval! ;-)
    Vi gjorde ändringarna med LB-hus mäklare Sören Sundkvist.
    Ni måste kunna ändra det via er säljare eller på bygstartsmötet!

    lycka till! :-)

    SvaraRadera