tisdag 14 september 2010

....Det gror,,,

JIPPI!! Nu har gräset börjat gro! Vi var lite oroliga förra veckan, måndag-torsdag var det nästan storm ute. Gräsfröna samlades i högar intill muren. Mindre kul :-(
Men vi krattade ut högarna, och vattnade. Det verkar ha gett resultat :-)


....Vi har haft problem med att få upp vattnet ur brunnen. Det visade sig att det hade kokat i pumpen. Igår fick Marcus köra till Rinkaby Rör och köpa en NY pump :-(
...Men med den nya pumpen fick vi upp vatten!!! Vi behövde inte vattna gräset eftersom det hade regnat under dagen, så vi fick vattna åkern istället! *ler*.



6 kommentarer:

  1. va roligt att gräset börjar ta fart! De är ju en liten process det där =)

    Är lite intresserad hur eran tvättstuga ser ut, har sett en bild från ett gammalt blogginlägg, men jag antar att den ser annorlunda ut nu. Ni kanske kan ta nån bild och lägga ut?=)

    SvaraRadera
  2. Hej hej!

    Njaa...vi har faktiskt inte gjort så mycket mer med tvättstugan,mer än sätta upp hyllplan och bänk...skall bara "piffa" till det i hyllplanen med lådor/korgar (höstens projekt!) Vi letar efter en lten torktumlare...

    Vad för planer har ni på er tvättstuga? :-)

    SvaraRadera
  3. Okey, har ni kommit på nå smarta lösningar för att hänga tvätt och dylikt? Tänkte man vill ju rymma så mycke som möjligt i den lilla tvättstugan...hade hoppats på nå bra tips :-)

    Vi vet inte riktigt vad som "ingår" i möblemanget i tvättstugan, men jag antar att det är en bänk med ho.
    Hur har ni löst det med strykbräda?
    Vi funderar på en utdragningsbar strykbräda...

    SvaraRadera
  4. ...När vi byggde huset valde vi bort bänken, tykte LB-hus bänk va för dyr. (glömt priset men det var flera tusen)
    Så vi "fick" bara diskhon i grovköket.Vi valde ett torkskåp att hänga in kläderna i.

    Nu köpte vi Antonius serien på Ikea. Är helnöjd med hyllplanen, jag vet att i den serien finns det torkställ att hänga på väggen.
    Strykrädan har jag inte igrovköket,,,jag stryker ändå alltid vid tv:n..*ler* Så den står i klädkammaren! Men SMART med en utdragningsbar strykbräda...*blev jälv sugen!*

    SvaraRadera
  5. Okey, så bänken ni valde bort var det meningen att den skulle sitta ihop med diskhon och ligga som ovanpå maskinerna?
    Var det en vanlig vit skiva bara eller?

    Jag ska kolla in den ikea serien och se vad den har att erbjuda.
    Ja jag tycke det kändes jättesmart med en utdragbar bräda eftersom man vill inte att den sak ta så mycket plats, när man ändå inte använder den så ofta =)

    SvaraRadera
  6. ..jepp.. bänk,diskhon skulle sitta ihop och ligga ovanpå maskinerna...Min kusin har precis byggt ett likadant hus som vi, och de valde till detta.Det blev kanon snyggt! MEN!det gäller nog att man lägger extra silikon runt diskhon..så att inte bänken sväller..

    SvaraRadera