söndag 23 maj 2010

Höghus på tomten..

I helgen så har det varit fint vädet och vi har passat på att MÅLA huset. Det är ett sista lagret täckfärg som skall målas. Jag passade även på att "rensa" matjorden på STEN. Vi har enormt mycket sten i jorden...
....och jag hittade även detta "höghus" *ler*. Myrorna hade byggt en liten by på tomten, där vissa "hus" var höga. Så flitiga dessa små djur är..

Dagens skörd av sten. Hittade även en gammal potta, jag trodde att det var en jättesten, för det "tjongade" till rejält i krattan. Någon som behöver en rostig potta? :-)


...man ser det inte på bilden, men det har börjat hända grejor i spannarna. Pappa och Marcus har planterat potatis. mums!



.......här är den..målarfärgen! Vi har målat ungefär halva huset. Nu hoppas vi på fortsatt fint väder!


mamma och pappa målar...:-)





....även våra nya grannar( kusin Bodil) håller på att grundmåla huset. Så duktiga de är!





4 kommentarer:

  1. Hej!
    Snygg fasadfärg ni valt.
    Vi bygger också LB-hus classic 121 (husleverans v. 27) och planerar att grundmåla och måla första strykning nu i sommar. Därför är jag lite nyfiken på hur mycket färg det kan tänkas gå åt. Ha
    ur mycket färg har ni behövt köpa?
    Lycka till med det fortsatta arbetet med hus och trädgård.

    Hälsningar Malin

    SvaraRadera
  2. Hej!

    vi har använt ca 20-23 liter grå täckfärg (1 strykning) och ca 20 liter vit täckfärg (2 strykningar på det mesta av det vita). Till andra strykningen räknar vi med att det räcker med MAX 20 liter grå färg och 5-10 liter vit täckfärg, undertak i carport och uterum är än så länge bara grundmålat. det suger åt sig ganska mycket när man grundar och stryker första gången. Vi är glada att vi inte hann 2 strykningar, träet har dragit ihop sig en del så det lyser igenom på ganska många ställen.
    Så har ni tålamod att vänta med andra strykningen tjänar ni på det:)
    //Marcus

    SvaraRadera
  3. Vilket fint hus ni har!!! Vi kommer från Småland och har funderat hit och dit nu i ett par år om vi ska bygga eller renovera vårt drömhus, (om det nu skulle bli till salu)! Så jag har följt er blogg sen ni började bygga och i fredags var vi och servade motorcyklen på Claessons och tog ett varv i Ivetofta. Mysigt område!!! Och huset var finare i verkligheten! Ni har himla snygg stil! På söndag ska vi kolla på "vårt" hus som nu har blivit till salu, om det är lika fint inne som ute, annars börjar vårt spännande äventyr med att bygga! Jag har lärt mej mkt om vad vi ska tänka på och det har varit jätte roligt att följa din blogg! Lycka till i nya lyan och hoppas att du fortsätter blogga!!! Hälsn: Elin

    SvaraRadera
  4. Tack så jättemycket för dom fina orden! Alltid kul om någon snappar upp ett tips eller två, eller kanske lär sig av våra misstag.
    Kan säga att vi längtar tills dom har lagt plattorna så man inte drar in så mycket grus!
    Vår trädgård ser inte mycket ut för världen men vi väntar på en som ska komma och plana ut matjorden och stenen som vi ska ha runt hus och uppfart.
    Lycka till med ert projekt!
    //Marcus

    SvaraRadera