torsdag 30 juli 2009

En liten tillbakablick...

...till hur allt detta med att bygga hus började. Vi tittade först på begagnade hus. Eftersom vi inte kände nåt sug efter att renovera något äldre hus och när nyare hus (utan renov. behov) kostar ungefär som ett nybyggt runtomkring där vi bor, började vi kolla upp möjligheten till att bygga eget.
Som ni redan har förstått föll valet på LB-hus. Vi tittade runt på olika tomter och föll för ett område som heter Ivetofta här i Bromölla och en tomt på 1070 kvadrat. Huset i sig bestämde vi oss ganska snabbt för, gjorde bara vissa ändringar på ritningen och en del tillval (vem gör inte det?).
Efter en massa möten hit och dit med Bank och Säljaren på LB-hus skickades bygglov in
22/4 -09 . Bygglovet damp ner 28/4 inkl. en helg så det va snabba ryck!
Efter det va det inte så mycket att vänta på. Vi träffade kommunen där vi gick igenom hur allt ska göras enligt reglementet. Eftersom vi har köpt huset med totalentreprenad var vi där mest för att kommunen ville se att LB-hus hade koll så att alla papper va i sin ordning men det va spännade att vara med och se hur det går till (eftersom vi är byggherrar skulle också vi vara med). Det va ju inte lite om man säger så! Det är så mycket regler så man nästan blir yr. Från kommunen bar det iväg till huvudkontoret på LB här i Bromölla.
Det sista som återstod va byggstartsmöte. Där gick vi igenom datum när de skulle börja med tomten, husresning mm, och det bästa av allt tillgång till huset:)
Vi gjorde också vissa extra tillval som vi hade funderat på.
Det var en liten resumé om hur det gick till från början...
Vi va så glada att vi överhuvudtaget fått igång denna blogg så vi fick inte med "starten" eftersom det va ett tag sen vi började vägen mot vårt framtida boende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar